Hvorfor du skal bruge træpiller til dit fyr

17 oktober 2021 Steffen Petersen

editorial

Træpiller er et godt grønt alternativ til traditionelle fossile brændstoffer, og de brænder rent. De er også praktiske og nemme at opbevare. Læs mere i dette indlæg om fordelene ved at bruge træpiller til dit fyr og hvordan du opbevarer træpiller bedst. 

 

1. Træpiller er bæredygtige

Træpiller til fyr er til dig, der gerne vil bidrage til det bæredygtige samfund. Træpiller er nemlig lavet på rester af savsmuld, resttræ eller spåner, der kommer fra forskellige steder, såsom savværker eller træindustrien. Så hvis du står og skal vælge en ny varmekildeløsning til dit hjem, så kan du overveje at investere i et træpille fyr. Det er med til at sikre, at der ikke sker forurening, fordi træpiller er et godt alternativ til de andre fossile brændstoffer. 

 

2. Hvordan skal de opbevares?

Du skal opbevare dine træpiller på en forsvarlig måde. Træpiller kan nemlig godt selvantænde, fordi de kan udvikle kulilte og varme, hvormed det kan føre til brand. Derfor skal du opbevare træpiller et sted, hvor der enten er udluftning eller et ventilationssystem i nærheden. De fleste vil opbevare det ude i deres skur eller stald (hvis du f.eks. bor på en gård). Det er vigtigt, at træpillerne er et tørt og køligt sted, så de heller ikke bliver for våde. 

 

3. Hvad koster træpiller?

Prisen varierer meget på træpiller, fordi der er mange forhandlere. Derfor er der mere konkurrence, hvorfor prisen kan variere blandt udbydere af træpiller. Du skal naturligvis finde ordentlige træpiller, der ikke er købt for billige. Så er det bedre, du giver det ekstra for gode træpiller, der bidrager til en god energiudnyttelse. 

Du kan finde diverse træpiller forhandlere rundt omkring i landet. Du kan bruge Google til at undersøge markedet for den bedste pris på træpiller. Hvis du bor i Vojens eller Haderslev, så kan du f.eks. skrive i søgefeltet på Google, “træpiller i Sønderjylland”, og se hvilke forhandlere der er. 

Flere Nyheder