Hvorfor det er vigtigt, du går til tandlæge

15 oktober 2021 Steffen Petersen

editorial

Mange mennesker er for flove til at henvende sig til deres tandlæge med et problem, men det er noget, som du aldrig bør skamme dig over. Hvis du har et hul eller smerter i munden, kan din tandlæge hjælpe dig af med det, før det bliver værre. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil komme omkring hvorfor det er vigtigt, du henvender dig til en tandlæge ved smerter i tænderne.

Hvorfor det er vigtigt

Tandlæger ønsker altid, at deres patienter skal være sunde og have et smukt smil. Men mange mennesker er for flove eller skammer sig over at gå til tandlægen til rutinemæssige tjek, kontrolundersøgelser, røntgenbilleder eller endda i tilfælde af en tandlægenødsituation.

Det er vigtigt, at du går til tandlægen regelmæssigt, så du kan beskytte dine tænder og tandkød mod tandinfektioner og huller. Din tandlæge kan hjælpe dig, hvis du oplever smerter, følsomhed, hævelse eller noget usædvanligt med dine tænder, dit tandkød eller din mund. Uanset hvad problemet er, bør du aldrig ignorere det eller vente på at se, om det går væk af sig selv.

Hvis du har flækket en tand

Det kan tage lang tid at helbrede en flækket tand, og jo længere du venter, jo mindre sandsynligt er det, at tanden heler ordentligt. Tandlægen kan reparere din tand med en fyldning eller en krone, afhængigt af skadens omfang. Nogle gange kan det være svært at se forskel på en knækket del af tanden og en inficeret tand. Det er ligegyldigt, hvilken slags smerte du oplever – gå til tandlægen, så de kan tage sig af det for dig så hurtigt som muligt. 

Hvis du skal have protese

Hvis du skal have en protese, så skal du også besøge din tandlæge. I denne forbindelse kan de henvise dig til en tandtekniker. En tandtekniker kan hjælpe dig hurtigere med at få lavet den protese, som du nu skal have. Der findes mange typer af proteser i forskelligt slags materiale. Det betyder, du kan få det smil, som du altid har drømt om eller har længtes efter at få igen. Du kan finde en tandtekniker via dette link: https://www.tinatandteknik.dk/ 

Flere Nyheder