Hvordan kan en boligadvokat hjælpe mig?

01 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Står du for at skulle købe bolig? Så er det en god idé at kontakte en boligadvokat, inden du skriver under på slutsedlen.

Bistand i forbindelse med boligkøb

Som boligkøber er du interesseret i at undgå så mange af de kendte faldgruber som overhovedet muligt, og helst eliminere risikoen for at købe katten i sækken. En dygtig boligadvokat vil hurtigt kunne gennemskue, om der i den dokumentation, som knytter sig til handelen, er faktorer, som vil kunne påvirke din beslutning om et køb – og på baggrund heraf yde kyndig og nøgtern rådgivning.

Udfærdigelse, opdatering og tinglysning af skøde

Til en bolighandel hører som nævnt mange dokumenter, hvoraf købsaftalen og skødet er de mest centrale for selve handelen. Købsaftalen er den aftale, som indgås mellem køber og sælger af et hus eller af en lejlighed. Af en købsaftale kan, foruden de mest basale stamdata på køber og sælger, også fremgå specifikke faktorer vedrørende den aktuelle handel – for eksempel omkring møbler eller inventar, som indgår i handelen, eller særlige betalings metoder.

Skødet er det officielle og offentligt tilgængelige dokument, som stadfæster en boligs retmæssige og aktuelle ejerforhold. Skødet ligger offentligt tilgængeligt i et digitaliseret register, som kan tilgås af alle med en internetforbindelse. Dette register kaldes for Tingbogen, og proceduren, ved hvilken et skøde optages i Tingbogen, kaldes en tinglysning.

Det er vigtigt, at skødet opdateres ved et salg eller ved en overdragelse af en bolig, idet Tingbogen er det eneste sted, hvor potentielle købere, ejendomsmæglere og eventuelle långivere kan finde ejerforholdet på en bolig. I et tilfælde, hvor skødet ikke er opdateret, og sælger således stadig står opført som boligens aktuelle ejer, har han eller hun mulighed for at optage lån med sikkerhed i huset eller i lejligheden, eller måske endda sælge boligen videre endnu en gang og dermed score dobbelt fortjeneste.

Når du som boligkøber køber en boligpakke hos eboligadvokat.dk, er opdatering og tinglysning af skødet inkluderet i prisen. Find billige boligadvokater på eboligadvokat.dk

More articles