Hvordan foregår en alkoholbehandling?

19 January 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Siden 1950’erne og indtil for få år siden, hvor antabussen blev opfundet af 2 danskere, har det været den mest benyttet behandlingsform for et alkoholmisbrug. Misbrugeren fik udleveret antabus og måtte ellers derfra som regel klare sig selv. I dag ved man at det ikke er nok blot at udlevere antabus. Dels kan kroppen efter et voldsomt alkoholmisbrug gå i chok hvis den ikke får alkohol, dels vil frygten for at blive syg pga. antabussen ikke være nok til at afholde en seriøs misbruger fra at drikke. 

Samtidig er det også nødvendigt at kigge på de årsager, der ligger til grund for et alkoholmisbrug.  

Et behandlingscenter har flere tilbud

Et behandlingcenter som f.eks. https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/

har flere tilbud til en misbruger. De tilbyder råd og vejledning, hvis du er i tvivl om du har et misbrug eller gerne vil have råd til, hvordan du kan drikke mindre. Det kan også være råd og vejledning til en misbrugers pårørende, som kan være stærkt påvirket af misbruget. Den del af behandlingscenteret er det muligt at få gratis uden at skulle opgive ens identitet, med mindre man har lyst.

Indledes der en egentlig behandling, hvad enten det er en døgnbehandling, hvor du bor hjemme eller en indlæggelse til afgiftning med efterfølgende behandling, er det nødvendigt at opgive ens identitet, hvis man ønsker at behandlingen skal være gratis. Det er muligt at forblive anonym, men så skal man selv betale for behandlingen. 

Ved siden af den reelle behandling og samtaleterapi, tilbydes der også hjælp til at få et nyt netværk og nye interesser. Ved også at hjælpe misbrugeren med at bryde med sit gamle netværk, der typisk har samme udfordringer er det nemmere at forblive ædru. Det kræver dog at der er noget andet der kan fylde tiden ud. Det kan være indmeldelser i en eller flere foreninger eller hjælp til at få et job eller uddannelse.

 

 

More articles