Hvor længe har man brug for en skimmelsanering?

24 September 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når der først er blevet gjort mistanke om skimmelsvamp et givent sted, så kan man få tjekket efter, om ens mistanke har grobund, belæg og kan bekræftes således: https://skimmel-svamp.dk/

Her kan man så også finde vejledning til, hvordan man kan indføre skimmelsanering, så man kan komme det til livs, så andre mennesker ikke bliver udsat for det – hvis det er muligt at komme af med det.

Meget skimmelsvamp kan gemme sig bag paneler, planke og inde i husmurene, så når man først får øje på det med ens egne øjne som enten grønne plamager, pletter eller – Gud forbyde det – hele svampe, der gror, så kan det være sig så omsiggribende, at flere steder i bygningen er inficeret, end man tror.

Det er nemlig ikke altid, at skimmelsvampen er koncentreret omkring et enkelt værelse eller et lille rum, og måske bliver man så alligevel nødt til at tjekke hele hytten efter for at være sikker på, at det ikke er spredt videre, selvom man ikke kan se sammenhængende spor med øjnene.

Så tidshorisonten for hvor lang tid en skimmelsanering kommer til at tage, handler helt konkret om, at man er nødt til at klarlægge, hvor omfangsrig den her skimmelsvamp er nået omkring.

Herefter kan man begynde at sætte en tidshoriont på det, men her kan det også komme til at løbe op i mange penge.

I den forbindelse opdager man så måske også, at der er andre skavanker med hjemmet, der skal løses, og pludselig konkluderer man måske, at man bliver nødt til at sælge huset til nedrivning eller helt flytte kontorområde, hvis det ikke er et privat hjem.

Det værste er dog den menneskelige udsættelse for det, så man kan ikke kravle under, hvor gærdet er lavest her: saneringen tager den tid med skimmelsvamp, som det tager.

Fastsætter man, at man lige så godt kan flytte ud, så må det blive konsekvensen.

More articles