Hvis en vinkelsliber går i udu, aktiverer sig selv eller lignende!

28 October 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Som bekendt skulle de fleste uheld gerne ske i hjemmene, som udtrykket lyder, og det har ofte noget at gøre med, at man kaster sig over projekter og løsninger, der emmer mere af klamphuggeri end egentlig håndværk.

Dette har især noget at gøre med, at mange moderne mennesker ikke har gør-det-selv-evner, som man havde det i gamle dage, og man overvurderer ens evner, når man burde have indhentet professionel hjælp.

Det er jo for eksempel ikke forbudt at eje en vinkelsliber, men det er også et farligt stykke værktøj, hvis man ikke ved, hvordan man skal bruge det.

Samtidig er det heller ikke det billigste værktøj, så mange mennesker af den private slags holder fast i deres udgave i længere tid, end hvad der måske er forsvarligt, hvor håndværkere foruden at kende bedre til brugen af det udskifter deres vinkelslibere retmæssigt.

Sådan tilgår du en defekt vinkelsliber

Selvom man har købt en vinkelsliber af god kvalitet, og den har været trofast, robust og hjulpet en mange gange, så har den en udløbsdato, selvom vi mener, at man lavede bedre værktøj, end man gør nu om dage.

Derfor kan man desværre også risikere, at ens vinkelsliber bliver så slidt, at den ikke slukker korrekt, eller den tænder af sig selv, at den gamle ledning er løs eller har en løs forbindelse.

Man kan blive irriteret over den slags, mens man står med den, men her skal man virkelig vær forsigtig, for hvis der er chance for at få stød eller opleve en løbsk vinkelsliber, så er det ikke her, man skal miste fatningen.

Det er så med at slukke på hovedkontakten og ikke røre ledningen eller værktøjet i sig selv.

Så bakker man bagud og lader den “dampe af”, hvis der skulle være noget strøm eller en løs forbindelse tilbage i den.

Senere kasserer man den, smider den helt ud og anskaffer sig en ny – som man lærer godt at kende og også udskifter tids nok!

More articles