Hvilke fliser kunne du godt tænke dig?

16 March 2020 Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Man bruger fliser i mange forskellige rum i ens hjem og for den sags skyld også udenfor, hvor man kan tale om fliser til terrassen og til badeværelset for eksempel – så kan man også få fliser forskellige steder i landet, hvor man blandt andet kan taler om fliser i Holstebro eller fliser i Odense.

Vi vælger her at fokusere på det med at skulle bruge fliser på ens badeværelse til både selve omgivelserne, men specielt også til ens brusekabinen og eventuelt, hvis man har et indbygget badekar, hvor man ønsker at have samme ensrettede udtryk.

Det er bare så meget mere praktisk at have fliser på ens badeværelse end at have træværk eller lignende.

Træværk kan udvide sig og trække sig sammen, så det kan forstyrre sammensætningerne i rummet, og så er det mere modtageligt for at slå sprækker og smuldre, fordi der sker så store temperaturforskelle – og så er fliser bare så meget lettere at gøre rene.

Men hvordan skal de her fliser så se ud?

Fliser på badeværelset er næsten noget, som man kan se på ud fra billedet eller bare træde ind i et rum nu og så regne ud, hvordan der sidst er blevet renoveret her, medmindre det er en specielt person eller familie, der bor her.

For et par årtier siden skulle det hele gerne have mønstre og gerne med nogle blomstre på sig.

Senere begyndte det hvide look at vinde frem, som automatisk gav mere lys på badeværelset, og så var det lettere på den måde at opdage pletter og andet på fliserne med mere.

En kort overgang blev det også populært med at have sorte fliser, eller man skulle i hvert fald have lidt mere kontrast-farver, så det hele ikke lignede et sterilt hospital.

Det hvide har vundet lidt frem igen, men det er jo ikke ensbetydende med, at du vil vælge den samme type af fliser – for hvad kunne du tænke dig?

More articles