Hvad tilbyder et misbrugscenter?

19 January 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Et misbrug eller et behandlingscenter tilbyder flere ting. Det er muligt at få råd og vejledning. Enten som ven eller pårørende til en misbruger. En mulig misbruger kan komme ind og få en snak om, hvorvidt han evt har et misbrug, samt hvordan han i så fald kan komme bedst muligt ud af det misbrug. 

Det er muligt at komme anonymt og det er et tilbud til alle og det er gratis. 

Hvis det ikke er nok med råd og vejledning tilbyder misbrugscenteret, det kunne være behandlingscenter-stien.dk en skræddersyet behandling, der tager udgangspunkt i netop dit misbrug. For at denne behandling skal være gratis, er det nødvendigt at du opgiver din identitet. Ønsker du ikke dette, er det muligt forsat at være anonym, men så skal du selv betale for evt. ophold og behandling. 

Ophold eller døgnbehandling

Alt afhængig af dit misbrugs omfang, kan det være nødvendig at du bliver indlagt til afgiftning i en periode. I nogle tilfælde er det også muligt at modtage døgnbehandling, men du bor hjemme. 

Modsat tidligere, hvor man efter endt afgiftning ofte overlod misbrugeren til sig selv ved man idag, at det er vigtigt at adressere de bagvedliggende årsager til misbruget. Det er ikke nok kun at afgifte personen og så tro, at de ikke vil vende tilbage til deres misbrug. I Danmark er det ofte sket ved hjælp af antabus, hvis det har været et alkoholmisbrug eller ved hjælp af metadon, hvis det har været hårde stoffer. 

Samtidig arbejdes der også meget med at få etableret et nyt netværk og finde nye interesser, som kan træde i stedet for det gamle. Det er hele misbrugerens gamle liv der skal udskiftes. 

Derfor tilbyder misbrugscentre også ofte aktivteter, både under en behandling, men også efter endt behandling er det muligt for den nu tidligere misbruger at deltage i. 

More articles