Hvad sker der når alkoholbehandling er overstået?

10 november 2019 Lykke Holzmann Søby

editorial

I overgangen fra en alkoholbehandling til hverdag har man mange forskellige udfordringer. Et liv uden alkohol er en livslang rejse, og alkoholbehandling er kun det første skridt på vejen mod at blive ædru. Det næste trin efter behandlingen er at etablere en plan, der styrker de lektioner, du har lært, mens du var under behandling.

Det vigtigste er at fokusere på at opretholde din ædruelighed. Jo mere specifik og detaljeret dine mål er, jo større er dine chancer for at forblive alkoholfri. Uden en konkret plan er det mere sandsynligt, at du falder tilbage i gamle vaner.

De mest effektive planer for livet uden alkohol inkluderer:

Liste over mål og specifikke trin til, hvordan man kan nå hver enkelt mål

Genopbygning af ødelagte forhold til familie og venner ved hjælp af terapi

Finde nye aktiviteter og hobbyer

Genkende impulser og lære at håndtere dem

Livet efter alkoholbehandling kan virke uoverskuelig. Uanset din situation, eller hvor længe du har været ude af behandling, er der hjælp at hente. Der findes behandlingsspecialister der er til for at hjælpe og støtte dig i at holde dig ædru.

Hvad sker der efter alkoholbehandling?

Efter at have gennemført et alkoholbehandlingsprogram, tager det tid at tilpasse et normalt liv uden alkohol. Sørg for ikke at påtage dig for meget direkte efter afsluttet behandlingen.

Nogle ting, du skal forberede dig på, inden du forlader misbrugscentret, inkluderer:

At etablere en sund daglig rutine

Arrangerer møder med nøgterne venner

Hold afstand fra potentielle triggere

Lær hvornår du skal bede om hjælp

Livet efter alkoholbehandling kan føles som en rutsjebane. Netop derfor bliver kun ca. 20 procent af patienterne alkoholfrie i et helt år efter behandlingen. Personer, der gør det forbi det første år efter bedring, øger imidlertid deres chancer for at holde sig ædru. Efter to år falder tilbagefaldsprocenten til 40. Hvert ekstra alkoholfrit år reducerer risikoen for tilbagefald.

Hvis du drikker for meget alkohol og har brug for hjælp, så kontakt https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ 

Flere Nyheder