Hvad skal der være på dit gulv?

14 November 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Udover, at der selvfølgelig gerne skal være pænt og rent på dit gulv, så er der mange andre gulvbelægninger og overflade-ting, man kan placere på ens gulv, og der er der mange ting, man skal overveje omkring.

Gulvet sørger jo for at skabe lys og rum i lokalet, hvorfor et godt gulv kan åbne rummet op eller trække det sammen alt efter, om man har valgt et trægulv, betongulv, har malet det, lagt gulvtæppe, givet det en overfladebehandling eller måske har nogle overgange fra forskellige typer af gulve i samme lokaler eller tilstødende lokaler.

Nogle mennesker kan godt lidt, at gulvet er så “nøgent” og ensformigt, som det overhovedet er muligt, hvor det gerne skal være nærmest klinisk rent det meste af tiden.

Andre personer kan godt lide, at der er lagt ting på gulvet, og det emmer af personlighed og historier, om det er nogle forhistoriske pletter, mærker fra sko efter en fest eller andet. Det giver bare gulvet noget patina, som man løbende skaber med det.

Igen har man også individer, som kan lide at indrette med mange ting på gulvet, så gulvet næsten forsvinder væk i møbler, gulvtæpper med videre, og det kan da også have sin charme og skabe en hyggelig stemning at have sådan et gulv, men samtidig kan det også blive ret så besværligt at gøre rent.

Det er nemlig et større arbejde at skulle komme ind under møblerne, flytte dem rundt, banke gulvtæpperne, hvis de ligger løst på gulvet med videre, og derfor springer man måske nogle gange over, hvor gærdet er lavest med den opgave.

Det kommer meget an på ens sind, hvordan man vælger at have ens gulv til at tage sig ud, og man kan da heldigvis også få hjælp til den slags, så man ikke er helt alene med arbejdet.

Benyt for eksempel https://assensgulv.dk/ til det arbejde.

More articles