Hvad siger du?

28 august 2019 Lykke Holzmann Søby

editorial

Der er mere end 48 millioner mennesker, der lider af en eller anden form for høretab. Af disse millioner af mennesker bruger kun 20 procent af dem ​​et høreapparat.

Det kan virke underligt at nogen simpelthen vælger ikke at bruge en enhed, der kan hjælpe dem med at håndtere deres tilstand. Hvorfor tror du det er? Måske er det fordi at nogle frygter, at de ser gamle ud med et høreapparat, og at andre derfor  vil behandle dem anderledes. Men i virkeligheden får det dig til at virke meget ældre, hvis du gang på gang skal bede folk om at gentage sig selv eller når du besvarer spørgsmål forkert, fordi du ikke hørte det rigtigt første gang.

Brugen af et høreapparat har en lang række fordele udover at forbedre din evne til at høre.

Et høreapparat kan forbedre din generelle sundhed

De, der behandler deres høretab, ser en forbedring i deres balance og oplever et fald i:

Følelser af depression

Vrede

Angst

Patienter der ikke at behandle deres høretab, er tre gange mere tilbøjelige til at få andre følgesygdomme, og de risikerer at falde. De har også en øget risiko for kognitiv tilbagegang.

Et høreapparat kan forbedre dit følelsesmæssig velvære

De, der får et høreapparat i falster eller et andet sted i Danmark, er efterfølgende i stand til at navigere i verden på egen hånd i stedet for at være afhængig af andre og dermed genvinde følelsen af kontrol.

Behandling af høretab fører til reducerede perioder med social isolering såvel som sundere og længerevarende forhold. Disse patienter har også vist sig at have højere selvtillid og livskvalitet end dem, der ikke gør det.

Brugen af et høreapparat kan forbedre din professionelle succes

Et ubehandlet høretab kan føre til koncentrationsvanskeligheder, især i kommunikationen med andre. Det kan også føre til nedsat jobydelse. Ny forskning antyder, at ubehandlet høretab fører til problemer med lagring af ny information, hvilket kan gøre det vanskeligere at lære nye ting.

I en amerikansk undersøgelse blev 2.000 individer med høretab undersøgt. I alt angav 82%, at de ville anbefale et høreapparat til deres venner, og 70% rapporterede en forbedret evne til at kommunikere efter de havde fået et høreapparat. Undersøgelsen konkluderede også, at patienter der brugte et høreapparat, forbedrede deres:

Humoristisk sans

Mentalt helbred

Følelsesmæssig sundhed

Fysisk sundhed

Følelse af sikkerhed

Selvtillid

Følelser om mig selv

Følelse af uafhængighed

Arbejdsrelationer

Flere Nyheder