Hvad laver en bogholder?

23 April 2019 Astrid Pedersen

editorial

En bogholder sørger for, at din virksomheds regnskab til hver en tid er afstemt, og således afspejler din virksomheds økonomiske og finansielle statur. Der ud over varetager en bogholder opgaver så som løbende bogføring af bilag, afstemning af bank konti, administration og udbetaling af løn og honorarrer, indberetning og betaling af moms, betaling af virksomhedens regninger, udstedelse af fakturaer samt rykkere for udestående betalinger. Det er også bogholderen, som sørger for at gøre virksomhedens regnskab klart til den årlige revision.

Hvorfor har min virksomhed brug for en bogholder?

Det er svært at svare på, hvorvidt du har brug for en bogholder, uden at kende din virksomheds behov til bunds. I sidste ende handler det om prioriteringer, og om, hvorvidt du ønsker at bruge din tid på den daglige bogføring, eller om du hellere vil bruge den på din virksomheds kerneydelser.

Samtidig handler det om at kunne føle sig tryg – og om at kunne placere et ansvar. Som selvstændig har du nok, uanset din virksomheds størrelse, mere lyst til at anvende din tid til andre formål en at sidde og rode med regnskaber. Og med en dygtig bogholder til at varetage den del af forretningen, behøver du ikke at bekymre dig om, hvorvidt det bliver gjort ordentligt. Bogholderen vil typisk være lige så passioneret og samvittighedsfuld over for sine arbejds opgaver, som du er over for dine.

Hvis du leder efter en dygtig og erfaren bogholder, som kan forestå den løbende bogføring og afstemning af din virksomheds regnskab, kan du med fordel benytte dig af Din Lokale Revisor. På Din Lokale Revisors hjemmeside lokalerevisorer.dk kan du finde revisorer og bogholdere i dit lokalområde, som passer præcist til din virksomhed. Ved hjælp af den smarte online formular kan du hurtigt udføre en behovsafklaring, på baggrund af hvilken du vil få tilsendt tilbud på bogføring fra bogholdere nær dig. Læs mere på https://lokalerevisorer.dk 

More articles