Hvad er vandskæring?

01 August 2020 Cecilie Mortensen

editorial

Der findes utrolig mange skæremetoder, når der i industrien er behov for effektive skæringer. En af de type skæringer er vandskæring. Hvis du aldrig har hørt om en vandskæring før, så læs endelig med her. 

Vandskæring – hvad er det? 

Vandskæring er helt præcist en skæremetode, hvor man med hjælp fra et højt vandtryk kan klare en given skæreopgave. Under skæringen er der også tilført sand.

Man kan bruge en vandskæring til alt fra bløde materialer, sprøde materialer og brandfarlige materialer. Og især ved sidstnævnte giver det ekstra god mening at bruge vandskæring – for så kan man helt undgå, at der kan opstå en risiko for brandfare. Det kan også være, der skal skæres i et materiale, som er meget varmepåvirkelig. 

Hvilke materialer kan en vandskæring klare? 

En vandskæring er god til alt fra glas, keramik, sten, stål, rustfri stål, plast, granit, aluminium, titanium, messing, kobber m.m.

Med andre ord kan metoden bruges til de fleste materialer, der kan være behov for at foretage skæringer på. 

En af fordelene ved at bruge denne metode er, at det er meget miljøvenligt. Derfor giver det også ekstra god mening at vælge metoden til. 

Få hjælp til vandskæring

Som du nok allerede kan fornemme, så kræve det helt særlige maskiner, når der skla laves en vandskæring. Og det samme kan også siges for den viden og ekspertise der også hører til. Derfor giver det også sig selv, at du skal kontakte et dygtigt firma til opgaven, når du har elementer, som skal skæres i. For som vandskæringen også viser, så er der forskellige forholdsregler der skal tages, alt efter hvilke materialer, der skal arbejdes med. Ellers kan alternativet være, at materialer bliver ødelagt, eller der går ild i det. 

Når du skal finde det firma, som skal hjælpe dig i mål med en vandskæring, så kan du starte her. 

More articles