Hvad er sprøjtestøbning i plast og hvad bruges det til?

30 September 2021 Steffen Hansen

editorial

Når man hører ordet sprøjtestøbning, så er det de færreste der ved, hvad det er, selvom de ser elementer der er produceret ved denne metode overalt i deres dagligdag. Sprøjtestøbning i plast bruges til utroligt mange ting, og i denne artikel vil vi kigge lidt nærmere på hvilke elementer der bliver produceret ved hjælp af denne metode. Så hvis du er nysgerrig og gerne vil vide mere om hvad sprøjtestøbning er for en størrelse, så kan du med fordel læse mere i denne artikel.

Plasticmøbler

En af den slags produkter der er resultatet af sprøjtestøbning, er forskellige slags møbler. De fleste af dem bliver støbt som et helt element, mens andre typer bliver støbt i flere elementer, som derefter sættes sammen til et helt møbel. Metoden indebærer at der først produceres en form i metal, som herefter fyldes op/sprøjtes til med plastik. Fordelen ved dette er, at formen kan bruges igen og igen.

Prototyper

3D printning af forskelle forme eller produkter, der er prototyper, er også noget der bruges en del tid på, når det kommer til sprøjtestøbning. I princippet kan en prototype være alt hvad man kan forestille sig, bare i en plasticmodel. Det kan være alt lige fra møbler, til knapper, telefoner, lamper, you name it. Når det kommer til prototypen, så bruger man for det meste denne metode til at skabe et designmæssigt, visuelt udtryk, som giver eventuelle investorer en bedre idé om hvordan det færdige produkt vil se ud.

Skruelåg

Mange af de skruelåg man ser på forskellige typer af plastikdunke og plastikflasker, produceres også på en fabrik, der beskæftiger sig med sprøjtestøbning. Som tidligere nævnt, er der næste ingen grænser for hvad man kan lave ved hjælp af sprøjtestøbning, så længe man har maskinerne til det og pladsen det kræver, hvis der er tale om større produkter.

More articles