Hvad er IR (infrarød) teknologi?

20 April 2020 Cecilie Mortensen

editorial

Infrarød teknologi er sikkert en af de ting, mange har hørt om. Men hvordan er det nu egentligt, at det kan bruges? Lad os prøve at se, hvordan IR teknologi har været brugt indtil nu. 

Sådan har IR teknologi været brugt

Hvis man tænker tilbage på nogle af de mobiltelefoner, der blev var i 90’erne og starten af 00’erne, så blev IR teknologi flittigt brugt her. Måske er der ikke nogle klokker der ringer endnu, men det gør der helt sikkert, når du bliver mindet om, at teknologien blev brugt, når der skulle deles billeder. IR teknologien var nemlig en måde, der kunne overføres billeder trådløst fra en mobil til en anden.  

Måske har du også lagt mærke til, hvordan din fjernbetjening lyder rød øverst, hver gang du bruger den. Her hjælper IR teknologien nemlig også med at overføre signalet fra fjernbetjeningen og til fjernsynet. 

Med andre ord så kan IR teknologi være noget så hjælpsomt. Derfor er der ikke noget at sige til, at der i dag findes firmaer, der arbejder med IR teknologien i deres løsninger. 

Sådan kan IR teknologien også bruges

I industrien i dag kan IR teknologi bruges til meget mere, end hvad der står herover. Det kan nemlig også bruges til tørresystemer, som kan klare forskellige tørreprocesser utroligt effektivt. Det kan også bruges af de virksomheder, der arbejder med coating systemer, tørring af plast, tørring af lak m.m.

I alle disse situationer kan et tørresystem, der bruger IR teknologi klare arbejdet mere effektivt. Og i en verden hvor tid er noget, vi gerne vil have mere af, så er der alle gode grunde til at få speciallavet en løsning. Det kan nemlig også være med til at spare penge på et lavere energiforbrug. 

Nogle af de løsninger der kan laves, kan du også læse mere om her: http://netek.dk/

 

More articles