Hvad er boligadvokatens arbejde?

09 March 2018 Camilla Skøtt
Hvad er boligadvokatens arbejde?

De fleste danskere har stiftet bekendtskab med betegnelsen “advokat,” og de fleste er klar over, at det har noget med lovgivning at gøre. I den ene eller anden forstand. Men som i mange andre fag kan også advokater specialisere sig, og den type af advokat, de fleste danskere vil løbe ind i, er boligadvokater.

Som navnet så klart antyder, så arbejder boligadvokaten med bolig; køb og salg af fast ejendom. Men hvad er advokatens opgaver helt præcis, og hvorfor er det nødvendigt at have en med på sidelinjen, når man handler bolig?

Boligadvokatens arbejdsområder

Boligadvokaters primære arbejdsopgaver er at gennemgå boligkøbet fra ende til anden. Hvis du for eksempel har budt på en bolig, så har du brug for juridisk rådgivning for at være sikker på, at alt er, som det skal være. Det hjælper advokaten med.

Advokaten gennemgår alle dokumenter i boligsagen minutiøst. Fra selve købsaftalen til tilstandsrapport, energimærkning og eksterne bilag. Samtidig tjekker advokaten op på eventuelle servitutter på ejendommen eller lokalplaner i området, der kan stride mod dine drømme for ejendommen – eller få økonomiske konsekvenser for dig.

Kort fortalt giver boligadvokaten dig det forkromede overblik over din bolighandel.

Brug lokalkendte boligadvokater

Det kan være svært at vælge en boligadvokat for markedet er ret stort. Så hvad gør man, når man gerne vil have den bedste af slagsen? Vi har to forskellige tips, du kan tage med dig, når du sætter jagten ind:

1. Kig på lokalområdet

Ofte kan det være en god idé at bruge en lokalkendt boligadvokat. Det giver et tættere samarbejde, og du får en rådgiver, som kender dit boligmarked.

2. Kig på Trustpilot

Udvælg dig et par advokater, du tænker er aktuelle, og tjek deres anmeldelser på Trustpilot. Ofte er det en god idé at høre, hvilke erfaringer andre har gjort sig – og så trække på dem.

Sidst men ikke mindst skal du altid følge din mavefornemmelse. En så stor beslutning som boligkøb kræver fuld tillid til advokaten.

More articles