Hvad du kan oplyse på inforskærme og hvor

17 March 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

De fleste af os moderne mennesker har låst blikket fast i vores smartphones, fordi vi vil være opdaterede med, hvad der foregår i vores samfund – eller bare vide det seneste om vores venner, så vi kan proklamere højlydt blandt de andre tilstedeværende eller på de sociale medier: “Har du hørt, at…?”.

Men denne metode har jo en mindre ulempe: der er tale om små skærme, som folk står med, og tænk sig, hvis man får at vide, at der er sket noget vigtigt, som har betydning for den samling af mennesker, der er forsamlet, og som skal have den samme information – hvordan fordeler man så den lettest?

Hvis alle står begravet i deres små telefoner, også selvom de er blevet bedt om at besøge den samme hjemmeside, så ender det som et berømt dansk eventyr, hvor en omtale af noget bliver overfortolket ved hver genfortælling, og så ligner det slet ikke det oprindelige.

Selvom man endda sender billeder rundt med videre, så kan dette stadig blive fejlfortolket, man kan manipulere med det for at fremhæve noget, eller man sætter fokus på noget, der er mest relevant for en selv end andre.

Det praktiske er jo helt klart, at man har infoskærme sat op, som alle kan se eller i hvert fald læse og se, hvis de står samlede tæt nok.

Et brugbart tidspunkt til at benytte sig af sådan noget er i forbindelse med for eksempel skoleundervisning.

Måske er nogle undervisningstimer ændrede eller aflyste, og det kan så meddele eleverne på inforskærme i en hal, hvor alle har adgang, og så bliver der ingen misforståelser.

Det kan være til sportsbegivenheder eller koncertarrangementer, hvor man gerne vil oplyse publikum om alt fra retningslinjer ved tilstedeværelse ved dette event til, hvis der sker løbende ændringer.

Her kan man bare ikke komme udenom, at fælles oplysning fra den samme kilde, som alle får i real tid, er bedre end så meget andet.

More articles