Husk på: du kan selv vælge vuggestue og børnehave til dit barn!

25 januar 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er jo sådan set en stor beslutning, du tager på dit barns vegne, når det skal starte i en institution for første gang, og selv for forældrene kan det være angstprovokerende at gøre, da man så her for første gang skal give slip på ens barn i flere timer ad gangen til relativt ukendte mennesker, mens man selv kommer tilbage på arbejdsmarkedet.

Det er især ikke nemt, hvis man er det første barn i flokken, for forældrene får måske erfaringer med, hvilke steder der er gode og dårlige, men det kan jo ikke rettes op for det første barn, men kun komme det næste til gode.

Den slags kræver også god forberedelse, hvorfor man søger forud i god tid, når man ved, at man skal have et barn, hvilken institution man så vil overlade barnet til, og dette kræver da også ofte, at man skriver sig op i god tid – så man er vitterligt nødt til at være ude i god tid.

Men mange forældre tror så, at de er låst fast til dette sted noget nær resten af barnets udlevne tid, hvor det skal være tilknyttet dette sted, men sådan behøver landet ikke at ligge.

Som med så mange andre ting her i livet som med skolegang, fagforeninger med videre, så har man frit valg på alle hylder til selv at vælge den slags – så længe de andre vil have en, og der er plads, og man ikke mindst har råd til at være tilknyttet der.

Det kan måske blive lidt besværligt at flytte over midt i en proces, hvis man for eksempel er i børnehave i Aarhus med ens bar, hvorefter man tænker at skifte over til en skovbørnehave i Billund, men derfor kan det vitterligt godt lade sig gøre.

Der kan komme til at skulle ske lidt med en overflytning, men det kan skam sagtens lade sig gøre – det handler jo om barnets trivsel.

Flere Nyheder