Hjælp til forebyggelse af parodontose og karies hos din tandlæge

04 December 2019 Astrid Pedersen
image

editorial

Mange danskere springer hvert år deres tandlæge besøg over. De fleste vil mene, at deres tænder ikke fejler noget, og at det derfor ikke er nødvendigt at besøge tandlægen lige nu.men der tager de grundigt fejl.

Er det nødvendigt at gå til tandlæge?

Det korte svar på dette spørgsmål er ja – det er nødvendigt at gå til tandlæge, hvis du ønsker at bevare dit tandsæt intakt resten af dit liv. Et årligt – eller allerhelst halv årligt – tandlægebesøg kan nemlig forebygge de tandsygdomme og lidelser i tænder og tandkød, som kan føre til at du mister disse. Det kan for eksempel være parodontose, eller der kan opstå svær betændelse i gummer og kæbe knogle som konsekvens af karies (også kaldet huller i tænderne).

Hvis din tandemalje bliver beskadiget, for eksempel som følge af manglende tandbørstning og der af følgende syreskader, er der nemlig frit spil for bakterier som kan æde sig ind på tandroden og dermed få adgang til rodspidsen. Her kan der opstå grimme tandbylder, som kan være årsag til, at tanden er nødt til at blive fjernet. Og når tandkødet og kæben at lide stor skade som følge af betændelsen, er det ikke sikkert, at tanden kan erstattes af et implantat, da dette ikke vil kunne bores ind i kæbeknoglen.

Så kommer du til at leve med et hul i dit tandsæt – for de blivende tænder bliver ikke erstattet af nye, når de forsvinder. Og under alle omstændigheder vil en implantat behandling være meget dyrere og mere langtrukken end det tandlæge besøg med tandrensning og eftersyn af tænder og gummer, som ville have kunnet forhindre miseren i første omgang.

Find din tandlæge i Hjørring

Leder du efter en tandlæge i Hjørring, som kan forestå din årlige tandrensning med tilhørende eftersyn, kan du med fordel kontakte Tandlægerne Brinck Seidelinsgade. Du kan bestille tid på tandbrinck.dk

More articles