Har du problemer med din kloak?

13 October 2021 Steffen Petersen

editorial

Det er vigtigt, at dit kloaksystem fungerer korrekt. Du bruger dagligt din kloak, selv uden du egentlig helt ved det. Derfor er det vigtigt, du husker at passe godt på det. Der kan forekomme situationer, hvor du skal have set til din kloak. Det kan være, du har problemer med dit kloaksystem, hvor der kommer mistænksomme lugte fra din kloak eller vandet i dit toilet er langsom om at skylle ordentligt ud. Læs mere her om hvordan du undgår at få problemer med din kloak. 

1. Årligt kloakservice

Til at begynde med bør du få en kloakmester eller VVS-mand til at inspicere dine rørledninger årligt for at identificere eventuelle problemer, før de opstår. Det kan spare dig en masse tid og penge. Hvis din kloakledning allerede er brudt, skal du sørge for at løse problemet så hurtigt som muligt. Lad den ikke stå uden opsyn, da spildevand kan sive ud og forårsage store skader på dit hjem.

Du kan finde kloakservice ved at bruge Google som dit søgeværktøj. Du kan skrive i søgefeltet på Google “kloakservice i København” og se hvilke firmaer, der er tættest på det område, du bor i i København. 

2. Dette må du ikke smide ud i kloakken

Du bør ikke smide genstande, som f.eks. kondomer, tamponer eller vatrondeller ned i dit afløb, da de kan tilstoppe dine rør. Du bør også undgå at smide fedtstoffer eller olier i afløbet, da de i sidste ende vil hærde og tilstoppe dine rør. Vær opmærksom på, hvad du hælder ned i dit afløb, og sørg for at få en VVS-mand til at inspicere dine rør årligt, hvis du tidligere har haft problemer.

3. Hold området rent

Du skal huske rydde op foran områder med afløbsdæksler, så vandet kan løbe frit – dette vil hjælpe med at forhindre, at der dannes propper, når det regner. Det kan være blade eller andet skidt, der kan blokere vandet. 

More articles