Har du hørt om den slags blinderestauranter?

09 April 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Blinderestauranter er ikke som sådan en specifik restaurant for blinde, selvom den slags da nok kan forefindes, men det er ganske enkelt en madoplevelse på en restaurant, hvor man sørger for, at man ikke kan se noget af, hvad man spiser, eller hvordan man gør det.

Det kan være ved at mørklægge rummet, så man absolut ikke kan se en pind for sig, selvom der er andre gæster, personale med videre, som der ellers kendetegner en restaurant, eller man får bind for øjnene som gæst.

Dog er der næppe noget udsmykning, hvorfor man gør det minimalistisk, og kokkene og de andre ansatte kan godt se, hvad de laver; men det transcenderer sig ikke ind til spiselokalerne, hvor der er helt bælgmørkt.

Man kan opleve den slags som en gourmet restaurant i Silkeborg, hvis man går efter noget specifikt og har heldet med sig, eller man kan prøve at finde frem til en restaurant af den blinde slags, som man gerne vil opleve.

En blinderestaurant er noget af en oplevelse for sig

Det gode spørgsmål er selvfølgelig, hvorfor man vælger at lave den slags restauranter.

For det kan jo komme til at svine en hel del, når gæsterne ikke kan se, hvad de laver, eller hvad de spiser; og er man virkelig uheldig, så kan man måske komme til skade være at skære sig eller falder over sig selv og andre, når man bevæger sig rundt.

Men det er blandt andet til for at skærpe smagssansen, for den kommer der mere fokus på, når man bliver frataget en anden sans, som her er synsevnen, som vi jo virkelig sætter stor pris på.

Det er også virkelig et tillidsspørgsmål at putte noget i munden, man ikke kan se, og som andre laver for en, hvorfor man virkelig begynder at bruge de andre sanser og tankevirksomheden til at regne ud, hvad man får at spise. 

Det er noget for sig at opleve!

More articles