Handl danske produkter til din tandlægeklinik

30 juli 2019 Nete Mortensen
image

editorial

I denne tid snakker vi rigtig meget om bæredygtighed. Generelt bliver det tit italesat som noget, der handler om det private menneske og denne persons vaner. Men har du tænkt over, at du også kan gøre rigtig meget som erhversperson? Det gælder også dig, som ejer en tandlægeklinik.

Et stort element ved bæredygtighed er at handle og tænke lokalt. Når du får fragtet produkter fra lande langt væk, kræver det meget i forhold til CO2. Det kan du undgå, hvis du køber dine maskiner, materialer og produkter fra danske producenter. Selvom tandpleje kræver rigtig mange forskellige ting, så er dette også noget, som du kan begynde at gøre mere.

Orienter dig i de danske leverandører

Det første du bør gøre, er at undersøge, om du kan finde nogle danske leverandører, der kan præsentere de samme produkter og den samme kvalitet som dem, du finder i udlandet. Der er en stor chance for, at det kan du godt.

Man kunne komme med en masse eksempler på hvilke produkter, dette kunne være. Men et rigtig godt eksempel er dental fræsning. Dental fræsning er vigtigt for de fleste danske tandplejere, og det kan du sagtens finde rigtig dygtige udbydere af her i landet. Derudover er du også sikker på kvaliteten af de brugte materialer, når du køber dig til dental fræsning i Danmark. 

Tænk over genbrug

En anden måde at tænke i bæredygtighed på, kan også være at tænke i genbrug. Som en tandplejer må du selvfølgelig ikke genbruge ting, der kan være inficerede eller på andre måder usunde for dine patienter. 

Men der er stadig masser af muligheder for genbrug. Det kan være de helt basale ting. Tænk over at genbruge kaffekopper, bestik, send digitale breve frem for dem på papir – listen er lang, og på den måde kan du også være med til at gøre en stor forskel. 

Dentist Woman Wearing White Gloves and White Scrubsuit Checking Boy's Teeth

Flere Nyheder