Græstrimmeren kommer over alt i haven

14 April 2022 Niels Geckler

editorial

Der er mange steder i en almindelig dansk villahave, hvor du ikke kan komme med din plæneklipper – her er en Makita græstrimmer måske en løsning.

Hvis du er villaejer med have kender du sikkert problematikken – der er steder på græsplænen, hvor du ikke kan komme ind med din plæneklipper, fordi der er for smalt og der er kanter omkring træer, højbede og mure, hvor du ikke kan klippe helt ind. Det efterlader lange græstotter, som skæmmer det samlede resultat, når du har været plænen igennem med plæneklipperen, og det kan godt være ret frustrerende.

Der findes heldigvis et redskab, der er udviklet til at løse lige netop det problem, og det er græstrimmeren. En græstrimmer er et elektrisk haveredskab, der supplerer en almindelig plæneklipper ved at den kan komme ind alle de steder, hvor du må give fortabt med plæneklipperen – for eksempel fordi der er for smalt.

Makita græstrimmer

Græstrimmeren er buskryderens lillebror

Og hvordan er sådan en græstrimmer så bygget op ? Jo, egentlig minder den ret meget om en buskrydder, bortset fra at græstrimmeren er noget mindre. Ofte vil en buskrydder være drevet af en lille benzinmotor, mens græstrimmeren er udstyret med en motor, der kører på strøm. Græstrimmeren har ikke de samme kræfter at gøre med som buskrydderen og kan ikke klippe sig igennem kraftig ukrudt, buskads og buske på den måde som buskryderen kan gøre det. Men græstrimmeren er også kun beregnet på at klare græs, og selv om græsset er vokset lidt i højden bør den stadig kunne tage det.

En græstrimmer har ikke de samme muskler og klippekraft som en buskryder, men den er så til gengæld en del lettere og kræver ikke så meget at tumle. Desuden larmer den typisk en hel del mindre med sin elektriske motor end den kraftige buskrydder gør med sin benzinmotor.

More articles