Gør lidt ekstra for, at din citybike ikke bliver nappet

20 June 2021 Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Det er virkelig træls, hvis man nu har erhvervet sig en lækker citybike fra www.time2bike.dk, og man så erfarer en morgen, at den er blevet stjålet fra ens bolig.

Det kan også være sket, mens man havde ladet den stå et sted, mens man var inde at handle eller besøge en ven. Man ved i hvert fald, at desto længere tid man lader cyklen stå, desto større bliver chancen for, at nogle tager den fra en.

Specielt inde i byen, hvor man har brug for sådan en citybike, er der stor chance for, at der er nogle, der vil tage den fra en, om de så bare lige skal “låne” den til at cykel en afstand, vil tage den med hjem (måske til et andet sted i landet), eller der ligefrem er tale om tyveknægte, der tager dem med til udlandet og sælger ens cykel.

Heldigvis kan du gøre en del for, at det ikke kommer til at ske.

Sådan sikrer du bedst muligt, at din citybike ikke forsvinder

Siden du har købt en god citybike fra nævnte sted, så er det nok også meget godt at få den forsikret, så det ikke ender med at være et spildkøb.

Dernæst kan det være smart på den ene eller anden måde at sætte navn på den med kontaktinfo, for selv hvis tyven ikke kontakter dig, så kan det være, at der er en venlig sjæl, der vil sørge for, at den kommer retur til dig, hvis den bliver fundet senere.

Du skal også købe en ordentlig lås til den, som gerne må være en tung kæde med kodelås til, så man virkelig skal gøre en indsats for at fjerne låsen.

Faktisk er det smart at lade cyklen stå et oplyst sted, når du parkerer den ude, da cykeltyve som regel går efter cykler, der står i mørket.

Derhjemme bør du dog låse den inde.

More articles