Gør det godt med lyset forud for en gulvafslibning

11 April 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man skal have udført en gulvafslibning, så er det bedst – ja, faktisk umuligt, hvis man ikke gør det – at fjerne de ting, som man har stående i lokalet, så trægulvet bliver blotlagt mest muligt.

Der er selvfølgelig nogle ting såsom en radiator med videre, som man ikke kan fjerne, men hvis man har sådan noget som gulvtæpper – også dem, der går fra væg til væg – så skal man helst fjerne dem også.

Hvis man vil have mest muligt ud af den gulvafslibning, så skal man simpelthen kunne komme til så meget trægulv, som det er muligt, for det vil se dumt ud, hvis man ikke får slebet det hele.

Og det er jo ikke en brugbar løsning at dække de områder til, som man ikke sliber, for selvom det er ude af øje og sind, så er “problemet” der jo stadig.

Ved sådan en blotlægning opdager man, hvor meget plads man har, og man får som regel et ekko af lyd i rummet.

Gulvafslibning

Man skal kunne se undervejs i processen med den gulvafslibning

Men her opdager man så også, hvordan man egentlig lyser rummet op, og det kan være med standerlamper, kontorlamper og andet, som der er placeret på gulvet eller møbler.

Så lokalet bliver meget mørkt, og det gør måske ikke så meget, hvis man skal have udført den gulvafslibning en solrig dag, og der er mange vinduer i rummet, for så er der naturligt lys.

Men der er måske ikke meget naturligt lys i rummet, eller det kan være overskyet, og måske er man der på året, hvor der er meget mørkt det meste af tiden, så det kan blive svært at se.

Måske tager de gulvafslibere selv nogle lamper med, de kan flytte rundt på, så de kan se noget, men det er slet ingen garanti.

Derfor kan man gøre dem en tjeneste ved at stille nogle lamper op midlertidigt, så man kan få noget lys ind.

More articles