God psykoterapi

07 October 2018 Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi ser som aldrig før i Danmark, at der kommer fokus på alt fra milde depressioner til svære psykiske lidelser.

Det lader til, at der er sket en eksplosion i disse udbredte dårligdomme, der spreder sig som en hidtil uset landeplage, men en del af forklaringen kan blandt andet lyde på, at forskningen har kunne kortlægge flere psykiske afarter end tidligere.

Derfor kan man mene, at hvor vi tidligere tiede problemerne ihjel, har vi nu valgt at gøre noget ved dem, hvorfor det synes som om, at problemerne er blevet mere udbredte, men det skal næsten kun ses i relation til, at det ikke er tabubelagt i samme omfang at tale om sine problemer, som det var før i tiden.

Netop samtale kan være vejen ud af problemerne eller en vedvarende form for behandling for at holde de værste symptomer og tanker for døren.

Behandlingsformen, som blandt andet kunne være psykoterapi i Odense, for at slå ned på et specifikt område i hjertet af Danmark, antager mange former i forbindelse med samtalebehandling, og psykoterapi er en af de mest udbredte.

Groft sagt er en psykoterapeutisk samtale en samtale mellem en nogle gange uddannet og kursusbevisttagende psykoterapeut og den ramte/patienten selv, hvor der bliver taget udgangspunkt i det, som brugeren/kunden vil snakke om.

Man kan selv vælge at komme i psykoterapi, og der behøver for den sags skyld ikke være noget “galt”, men man har måske bare brug for at vende en (svær) situation i livet med en udefrastående, der har forstand på det psykiske aspekt ved mange oplevelser i tilværelsen.

Det kan også ske, man bliver beordret i psykoterapi som led i en behandlingsform. Disse tilfælde er ofte de rigtig grelle, hvor der er noget meget specifikt psykisk, der skal tages hånd om.

Det er også populært at gribe til en psykoterapeut, hvis man vil have hjælp til en lidelse som depression eller angst.

More articles