Friske buketter – sådan får du dem til at holde længere

14 September 2020 Camilla Skøtt

editorial

Friske blomster er i den grad noget, der kan sætte fut i humøret. De spreder glæde både når du giver dem, og når du får dem – og netop derfor er det godt at vide, hvordan du bedst holder dem i live.

Ligeså smukke og dejlige friske blomster er, ligeså kedelige og triste er visne blomster. Ved du ikke, hvordan du skal passe dine buketter, dør de hurtigt, og så får du ikke meget glæde af dem – måske fristes du endda til ikke at bruge penge på blomster en anden gang, fordi du synes, de visner for hurtigt.

Men der er råd at hente. Vi har spurgt en blomsterhandler, der sælger friske buketter i Odense, og du får hendes tre bedste tips under billedet – læs med, og bevar glæden ved de flotte blomster.

Blomster skal passes og plejes

Du tror måske, at det kun er grønne stueplanter, der skal have omsorg, men så kan du godt tro om igen. Friske buketter skal også have kærlighed, og det giver du dem med følgende tre trin:

1) Start med at skære alle stilkene på skrå cirka en centimeter fra bunden. På den måde kan blomsterne lettere suge vandet til sig, så de får den næring, de har brug for.

2) Vælg den rette temperatur til vandet; varm vandt til blomster med hård stilk og koldt vand til urtelignende blomster. Har du en blanding i din buket, så gå med lunkent vand. Husk desuden at tilsætte et næringsmiddel, og skift gerne vandet hver dag.

3) Placer dine friske buketter uden for direkte sollys, og hvis du har mulighed for det, så flyt dem til et køligt sted om natten. Det kan sagtens være et køleskab, hvis du har så meget plads, men alternativt kan du rykke vasen til den koldeste del af dit hjem – så holder blomsterne bedre.

More articles