Find et kristent fristed i smukke omgivelser

07 December 2019 Astrid Pedersen

editorial

Som troende menneske med en åndeligt funderet personlighed kan det godt være vanskeligt at skabe rum til fordybelse i en hverdag, som er præget af et fundamentalt materialistisk verdenssyn. Vore vestlige samfund er ikke gearet til daglig refleksion og eftertanke, og da slet ikke af den religiøst begrundede type. Der bliver faktisk set en anelse skævt til mennesker, som bekender sig til en trosretning, og ønsker at leve i overensstemmelse hermed. Og derfor kan det være en rigtig god idé med jævne mellemrum at trække sig tilbage fra omverdenen, på samme måde som datidens nonner og munke, og leve efter sine egne idealer.

Dette kan for eksempel foregå på et kristent refugium, hvor ligesindede mødes for i fællesskab at dyrke bønnen og glædes over at leve i nåden.

Mikkelsbakke Refugium – et refugium for kristne af alle typer

Uanset om du trosmæssigt tilhører den lutheransk protestantisk funderede danske folkekirke, eller om du bekender dig til den katolske, ortodokse, episkopale eller presbyterianske variation af kristendommen, er du velkommen hos Mikkelsbakke Refugium.

Mikkelsbakke Refugium er et kristent fristed, som har sin basis i de økumeniske principper, hvilket vil sige, at alle kristne er velkomne. Det eneste, der kræves, er at du respekterer og accepterer andre kristnes livssyn og værdier – og til gengæld kan du selv forvente respekt for din egen person.

Du kan vælge at bruge dit refugieophold på bibel studier og meditation i enrum, eller du kan deltage i samtaler omkring såvel eksistentielle som verdslige eller spirituelle problemstillinger, og få andres perspektiver på disse. Mikkelsbakke Refugium tilbyder også daglige aktiviteter i form af fælles sang og bøn, mindst to timers liturgi, og flere andre kunstneriske og musiske tiltag. Du kan også benytte lejligheden til at nyde den skønne natur på limfjordsøen Mors, hvor Mikkelsbakke Refugium er beliggende.

Du kan læse mere om Mikkelsbakke Refugium på mikkelsbakke.dk

More articles