Find din lokale elektriker på Bornholm

25 February 2020 Astrid Pedersen

editorial

Når du står for at skulle renovere, bygge til eller ombygge din bolig, er der mange opgaver, du gerne må udføre selv. Du må for eksempel gerne selv sætte en gipsvæg op, eller slibe dine gulve. Du må også gerne opsætte fliser og klinker på dit badeværelse, lige som du er velkommen til selv at male boligen indvendig. Men når det kommer til opgaver, som vedrører de faste VVS eller elektriske installationer i din bolig, skal der professionelle fagfolk på banen.

Det er påkrævet ved lov, at kun autoriserede VVSere eller elektrikere må udføre arbejde, som relaterer sig til denne type installationer i bygningen. Faste installationer er betegnelsen for de elementer, du ikke umiddelbart kan skrue af og tage med ud af huset. Derfor må du for eksempel gerne selv skifte en pære i en lampe, eller en sikring som er sprunget. Men skal der fræses og trækkes ledninger til nye lamper, eller skal du have opsat et nyt hfi relæ, er det en autoriseret elektriker eller el installatør, som skal udføre dette arbejde.

Hvorfor må jeg ikke selv ordne elektriciteten i min bolig?

Disse regler er til af sikkerheds hensyn – både over for dig og over for øvrige beboere i bygningen. Fusker du selv med de elektriske installationer, kan du forårsage risiko for brande i disse, eller for dødbringende elektriske stød.

Dette har du nok ikke lyst til at have på samvittigheden. Og selv om dit fifleri med de elektriske installationer ikke skulle foranledige dødsfald eller skade på personer, kan det stadig blive dyrt for dig. Ingen forsikrings selskaber dækker nemlig omkostninger i forbindelse ved skader forvoldt på materiel, hvis det er dit eget klamphuggeri, som er årsagen.

Hvis du leder efter en dygtig og erfaren elektriker på Bornholm, som kan hjælpe dig med dit el arbejde, kan du med fordel kontakte http://elektrikerenbornholm.dk/ 

More articles