Find den rette hund til lejlighed

24 May 2020 Astrid Pedersen
image

editorial

Det er ikke uden grund at hunden betragtes som værende menneskets bedste ven. Gennem årtusinder har hunden været en del af menneskelivet over alt på kloden. Mennesker har indfanget og tæmmet vilde hunde og ulve, og gennem avl og træning gjort de bidske bæster til menneskets tjenere og tro følgesvende. Og den dag i dag er de eksisterende hunderacer udelukkende frembragt ved menneskets mellemkomst.

Hvilken hunderace skal jeg vælge hvis jeg bor i lejlighed?

Nu om stunder findes der utallige hunderacer i alle størrelser, sværheder, farver og faconer. Visse racer og typer har særlige specialiteter, for eksempel jagt eller sporing. Særlige racer af hunde er avlet på deres beskyttende egenskaber, mens andre er særligt frembragt med kamp og slagsmål for øje. Og så er der faktisk hunde, som er specielt egnet til at fungere som selskabshunde.

Blandt disse finder vi den charmerende mops, den fluffy Coton de Tulear, de eksotiske Lhasa Apso og Shi Tzu og den diminutive chihuahua, som alle er populære blandt børnefamilier på grund af deres hengivne og legesyge temperament. Disse hunderacer inkluderer hunde som ikke længere må bruges til de formål, til hvilke de oprindeligt var fremavlet, eller hunde som rent faktisk blev fremavlet med formålet at underholde eller være til selskab for deres ejere.

Selskabshunde er med meget få undtagelser små i størrelsen, og egner sig derfor rigtig godt til at bo i lejlighed. De færreste selskabshunde har brug for at udleve eksempelvis jagt eller beskytter instinktet. Dette betyder dog ikke, at selskabshunde ikke er legesyge og har brug for aktivering. Og du skal stadig lufte din selskabshund flere gange om dagen, så den kan få besørget og få sin motion.

Hvad skal jeg vide før jeg køber hund?

Uanset om du køber en selskabshund, en jagthund eller en sporhund, er det vigtigt at du gør dig klart hvad der kræves af dig som hundeejer. Læs mere på https://vores-dyr.dk/den-ultimative-tjekliste-foer-koeb-af-hund/ 

More articles