Find alt hvad du skal bruge på dit lokale apotek

18 maj 2020 Astrid Pedersen

editorial

Når du har været til konsultation hos din læge, og han eller hun har udskrevet en recept på medicin til dig, vil du i de fleste tilfælde kunne afhente den pågældende medicin på dit apotek inden for ganske kort tid.

Mange mennesker bruger udelukkende apoteket til afhentning af læge ordineret medicin, og overser helt, at det lokale apotek faktisk har mange andre kompetencer. Et apotek forhandler mange andre varer end receptpligtig medicin – for eksempel de produkter som falder under betegnelsen håndkøbsmedicin.

Håndkøbsmedicin kan købes uden en recept fra lægen, og kan i mange tilfælde hjælpe på mildt ubehag så som hovedpine, menstruations smerter, smerter fra et let traume (for eksempel en forstuvning), lette allergi symptomer og snotnæse eller hals betændelse, som følger med almindelig forkølelse eller influenza.

Du kan for eksempel købe smertestillende medicin i den milde ende som håndkøbsmedicin – eksempelvis Panodil eller Ipren – og din finder også de lette anti histaminer Benadryl og Benaday på hylderne for håndkøb. Og så vil du altid kunne købe rygestop produkter så som nikotin plastre, tyggegummi, suge tabletter og mundspray uden at skulle fremvise en recept derpå.

Hvad kan jeg bruge apoteket til?

Selv om du ikke har det store behov for medicin – hverken læge ordineret medicin eller håndkøbsmedicin – kan du stadig få glæde af dit apotek.

Hos Randers Jernbane Apotek, som er hoved apoteket i Randers, finder du foruden håndkøbsmedicin og receptpligtig medicin et stort og varieret udvalg af produkter til sårpleje, personlig hygiejne, lusebekæmpelse, prævention, baby pleje, kost tilskud, vitaminer og mineraler og meget andet.

Alle produkter, du finder på apoteket, er testet og godkendt. Dette er din garanti for at du udelukkende får kvalitets varer med hjem når du handler på dit lokale apotek i Randers.

For mere information om Randers Jernbane Apotek, klik ind på https://randersjernbane.apotekeren.dk/ 

Flere Nyheder