Få tømt dit dødsbo

01 March 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Oven i at ens nære og kære afgår ved døden og man skal forholde sig til et tab er der også en masse praktisk der skal ordnes i tiden efter. En af de ting man skal have gjort er at få tømt huset eller lejligheden. Er det en lejlighed skal den tømmes og opsiges da der ellers skal betales husleje og er det et hus skal det tømmes og sælges for at boet kan gøres op og evt. arvinge kan få deres arv. 

Det kan være en stor opgave selv at skulle tømme et helt hus og få solgt det der er af værdi og smidt resten ud. Du kan også få et firma ud og give et tilbud og så få dem til at tømme det. Du kan f.eks. få en dødsbo tømning i Roskilde. 

Få et tilbud fra et firma

Har du svært ved at overskue selv at skulle tømme dødsboet eller har du ikke tiden kan du ringe efter et firma og få dem til at komme og give et bud på, hvad det vil koste at få det tømt. Husk at fjerne evt. værdier af affektionsværdi først. Alt afhængig af hvad der er af værdier i huset, kommer i enten til at få penge af firmaet efter de har tømt huset og solgt hvad der er af værdi eller også kommer i til at skulle betale differensen ud fra, hvad firmaet har brugt af tid på at tømme huset.

Efter huset er tømt, kan i hvis det er aftalt også få firmaet til at gøre huset rent. En af fordelene ved at få et firma til at tømme huset ud over det tidsmæssige er, at de har de nødvendige biler og steder, hvor tingene kan blive solgt eller smidt ud. Firmaet har en lang erfaring i at vurdere, hvad tingene er værd og hvad de kan sælges for.

More articles