Få smilet tilbage med et tandimplantat

04 februar 2020 Astrid Pedersen

editorial

Er din tand flækket fordi du har tygget ned i noget hårdt, eller måske i forbindelse med et hovedtraume? Så er det faktisk muligt at erstatte tanden med et tandimplantat, således at du ikke skal rende rundt med et hul i dit tandsæt resten af dine dage.

Hvad er et tandimplantat

Et tandimplantat er en erstatning for en tand, som er så ødelagt, at den ikke kan reddes. Selve implantatet er en erstatning for tandens rod, og består af en titanium pløk, som fastgøres i kæben. Efter isættelse af denne indsats, vil den skulle sidde i mindst en måneds tid for at fæstne sig i gummen.

Det fine ved materialet titanium er, at det kan vokse fast i kæbe knoglen, og dermed udgør den mest stabile løsning. Herefter kan selve mellemstykket og tandkronen blive monteret. Mellemstykket gør det ud for tandens midte, og kronen på værket er en tandlignende protese, som dels har tandens praktiske funktion, dels sikrer en vis æstetik. Med et tandimplantat kan du således få såvel dit smil som din evne til at bide og tygge tilbage.

Hvornår har man brug for et tandimplantat?

Hvis din tand har lidt uoprettelig skade i forbindelse med et trauma, kan det være nødvendigt at fjerne hele tanden inklusive roden. I visse tilfælde, hvor tanden ikke er flækket hele vejen ned, vil roden kunne reddes, og du vil kunne nøjes med at få monteret en krone. Men i de tilfælde, hvor tanden ikke står til at redde, kan et tandimplantat være en mulighed.

Tanden kan også være ødelagt af betændelse, forårsaget af karies, som har ført til tandrods betændelse. Her kan et tandimplantat også være en mulighed, hvis ikke kæben også er angrebet og for svag til at bore i.

Kontakt din tandlæge for at høre mere om muligheden for et tandimplantat på https://stjerneklinik.dk/behandlinger/implantater/ 

Flere Nyheder