Få hjælp af en erhvervsadvokat til stiftelse af et selskab

17 May 2020 Lotte Hindsberg

Går du med tankerne om at starte som selvstænding, men er i tvivl om hvilken selskabsform der vil passe bedst kan du med fordel kontakte en erhvervsadvokat og få råd og vejledning.

Hvis du f.eks. vil stifte et ApS eller et aktieselskab, kan du med fordel overveje at stifte et holdingselskab på samme tid. Fordelen ved det er at du kan bruge det samme beløb du bruger på at stifte holdingselskabet, kan du også bruge til at stifte dit ApS eller A/S. Venter du med at ville stifte et holdingselskab, er der nogle skattemæssige konsekvenser, som en erhvervsadvokat eller en revisor kan rådgive dig i.

Ændring af selskabsform

Et andet område hvor du med fordel kan kontakte en erhvervsadvokat er hvis du allerede har stiftet et firma men gerne vil skifte selskabsform. Det kan være at du har startet med at have et personligtejet virksomhed, men for at komme videre og forsat at kunne vækste, kan det være nødvendigt at ændre selskabsform, også så du ikke risikere at skulle gå fra hus og hjem, hvis det skulle gå mod forventning. Det kan f.eks. være at banken ikke vil låne flere penge, med mindre at der stilles sikkerhed og her er det ikke klogt at have et personligt ejet firma.

Ophævelse af virksomhed

Hvis det skulle ske at din virksomhed kommer i vanskeligheder, det kan f.eks. være økonomiske eller du har en leverandør eller medarbejder, der er problemer med er det en god ide at inddrage en erhvervsadvokat, så tidlig i forløbet som muligt.

Hvis du står i økonomiske problemer kan en erhvervsadvokat, hvis han inddrages tidligt i forløbet være med til at redde virksomheden, så det er muligt at forsætte. Advokaten kan være med til at sikre at virksomheden bliver ophævet med færreste mulige negative konsekvenser for dig, dine kunder, dine leverandører og medarbejdere.

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://dagligt-talat.se/

https://dagligtnytt.se/

https://Info-posten.se/

https://informationer.se/

https://informativt.se/

https://KortSagt.se/

https://NyttOchKrytt.se/

https://NyttPåTavlan.se/

https://SedanSist.se/

https://solonyheter.se/

https://svenska-nyheter.se/

More articles