Få hjælp af en boligadvokat, når du skal købe en delelejlighed i Århus

Det kan være svært at finde et ordentligt sted at bo i Århus som ung eller studerende. Hvis du ikke har lyst til at dele køkken og bad med andre, er kollegierne ikke noget for dig. Men du kan også hurtigt blive snydt, når du kommer ud på lejeboligmarkedet. Der er mange private boligudlejere, der tager alt for høje huslejer for en lejebolig. Og det kan have lange udsigter med at få en bolig i et organiseret boligselskab. Det kan derfor være, at du overvejer at købe en lejlighed og så dele den med en eller flere venner eller veninder. 

Det kan være en rigtig smart løsning på din boligsituation, men det er altid en god ide, at du taler med en boligadvokat Århus i forbindelse med salget. Hviid Advokater har mange års erfaring med at hjælpe førstegangskøbere, der skal ind på det århusianske boligmarked for første gang. Der er nemlig mange ting at holde styr på, når du skal købe en lejlighed, og der er endnu flere ting at holde styr på, når du skal købe en lejlighed og leje et eller flere værelser ud til venner og veninder. 

Når du skal købe en lejlighed, er det altid en god ide, at du får en advokat til at læse kontrakten. Advokaten er trænet i at finde eventuelle fejl og mangler ved boligen, som du måske ikke har været opmærksom på. Det er derfor ikke noget, der er dyrt eller tager lang tid. Som regel kan det klares via mail og telefon, når du er klient hos Hviid Advokater. Du sender dem papirerne, og så læser de dem igennem. Nogle gange vil I tage en snak i telefonen, andre gange vil I bare maile sammen. Det kommer også an på, hvad du foretrækker. Det kan være meget tidsbesparende at maile frem for at ringe.

Når du skal leje ud til venner eller veninder, er det vigtigt, at I har en lejekontrakt, så I ved, hvordan I står i forhold til hinanden. Hvis du får en kæreste, kan det være, at I gerne vil bo i lejligheden sammen uden din ven eller veninde. Men hvis du ikke har fået lavet lejekontrakten rigtigt, kan det faktisk være, at du ikke kan bede dem om at flytte. Det samme kan være tilfældet, hvis du vil sælge lejligheden, men ikke har fået skrevet de rigtige paragraffer ind i lejekontrakten. Det er derfor en god ide at tage Hviid Advokater med på råd.