Få foretaget røntgenundersøgelse på en moderne klinik

07 December 2019 Astrid Pedersen
image

Når du kommer til skade, eller har mistanke om, at noget i din krop ikke er, som det skal være, vil din læge sandsynligvis henvise dig til en røntgen klinik. Her kan du nemlig få foretaget undersøgelser, som viser, hvad der ikke kan ses med det blotte øje eller føles ved palpering, nemlig hvori skaden, læsionen eller en eventuel misdannelse består.

Denne type undersøgelser kaldes for røntgen eller ultralyds undersøgelser, og kan bruges i forbindelse med eksempelvis skader opstået under udøvelse af sport, eller for at konstatere, om der gemmer sig ondartede knuder eller gevækster i kroppens væv.

Hvornår skal jeg have foretaget en røntgen eller ultralyds undersøgelse?

Har du vrikket om på din ankel eller forstrakt din skulder i en grad, så smerten og hævelsen ikke har fortaget sig i løbet af et døgns tid, men måske endda snarere er forværret? Har du under en rutinemæssig bryst undersøgelse mærket mistænkelige buler, som du er bange for kan være kræft? Eller har din læge mistanke om, at en gene kan skyldes noget indvortes? Så vil han eller hun udskrive en henvisning til en klinik, som kan foretage den påkrævede røntgen eller ultralyds undersøgelse.

Med en røntgen eller ultralyds undersøgelse er det muligt at se, om smerten i din ankel skyldes en skade på et ligament, eller om der foreligger et brud, om du har beskadiget et ledbånd i din ømme skulder, eller om knuden i dit bryst skal bortopereres eller blot skyldes en normal fortykning i vævet.

Hvor finder jeg den bedste røntgen klinik i København?

Er du bosat i Region Hovedstaden, kan du frit vælge, på hvilken røntgen klinik i regionen du ønsker at bruge din henvisning. Røntgenklinikken Nørrevold er en let tilgængelig og moderne røntgen klinik med kort ventetid og beliggenhed tæt på Nørreport Station. Læs mere om røntgenundersøgelse på noerrevold.dk

More articles