Få en luft til luft varmepumpe til dit sommerhus

04 marts 2021 Maya Hindsberg

editorial

En varmepumpe er et varmeanlæg, som bruger de naturlige ressourcer i luften eller jorden til at varme din bolig op, hvilket gør det til en økonomisk og miljøvenlig god løsning. En luft til luft varmepumpe er en måde at varme dit sommerhus med. Det kan også bruges i et normalt hus, men der anbefales det ofte at bruge andre varmepumper.

En luft til luft varmepumpe trækker varmeenergi ud af luften uden for huset og bruger derefter den energi til at opvarme luften inde i huset. Derfor ligner en luft til luft varmepumpe også lidt en aircondition. Den er ideel til sommerhuse, fordi den er billig at anskaffe, og den derudover også er billig i drift og service. Læs mere på https://sj-el.dk/energi-og-miljoe/

Den er bedre end en brændeovn eller elradiator

Langt de fleste sommerhuse bliver opvarmet med enten en elradiator eller en brændeovn. Brændeovne er en billig og ofte praktisk energiform, da den hurtigt kan opvarme dit kolde hus, men den kræver til gengæld en god del arbejde, også hvis du får bragt dit brænde til døren. Derudover er det langt fra den mest klimavenlige løsning. En elradiator er nem at installere, fordi den kun skal sluttes til en stikkontakt, men den er til gengæld ret dyr i strøm. En varmepumpe bruger derimod mellem en tredjedel og en fjerdedel af den el, som du ville skulle bruge på en elradiator.

Andre typer varmepumper

Luft til luft varmepumpen fungere for det meste, men er helt sikkert ikke det bedste valg. Der kommer jordvarmepumpen eller luft til vand varmepumpen i spil. En jordvarmepumpe er den dyreste løsning, men helt sikkert også den bedste, hvilket er grunden til, at mange foretrækker denne til helårsbebyggelse, men hvis du er meget i dit sommerhus, kan det sagtens være investeringen værd. Luft til vand varmepumpen fungerer på samme måde, men kræver ikke den samme mængde af plads, som en jordvarmepumpe.

Flere Nyheder