Få den rette hjælp hvis du lider af depression

25 February 2020 Astrid Pedersen

editorial

Når man føler, at livet ikke er værd at leve, eller at man faktisk ikke er værdig til livet, er det tydelige tegn på en depression. Og så kan det være nødvendigt med en hjælpende hånd fra en dygtig psykoterapeut.

Hvad er en depression?

Depression er en meget udbredt psykisk lidelse, som skønnes at ramme op imod en halv million danskere i løbet af deres tilværelse. Mildere former for depression rammer endnu flere, lige som den såkaldte vinter depression (Også kendt som SAD – Seasonal Affective disorder) er meget udbredt på vore breddergader.

Depression er en særdelses ubehagelig tilstand, som forringer livs kvaliteten i væsentlig grad. Mange mennesker får såvel deres familie liv som deres sociale liv og arbejdsliv ødelagt af kronisk depression, som de ikke selv kan komme ud af ved egenhjælp. For mange mennesker har depression en tragisk udgang, idet der er forhøjet risiko for selvmord hos mennesker, som lider af depression.

Har jeg en depression?

Når man lider af depression, kan det godt være svært at mærke sig selv. Desuden udtrykker depression sig meget forskelligt fra person til person. Mange mennesker med depression føler sig triste til mode eller kede af tilværelsen på en måde som lammer deres motivation og er utroligt udmattende. Andre mennesker har mistet evnen til at føle noget som helst overhovedet, hverken sorg eller glæde.

Som oftest vil en person med depression lide af skyldfølelse over ikke at slå til, og i høj grad bebrejde sig selv den invaliderende tilstand, hvilket i sagens natur ikke gør tingene bedre. Hvis du kan nikke genkendende til disse symptomer, kan det være tegn på, at du har en depression, og bør søge professionel hjælp til at komme videre.

Hos Lars Roed Andersen, som er praktiserende psykoterapeut, kan du få hjælp gennem samtale terapi til behandling af depression i Randers. Læs mere på larsroedandersen-psykoterapi.dk

More articles