Få de skarpeste resultater med diamantboring

04 February 2020 Astrid Pedersen

editorial

Skal du have trukket nye ledninger til el installationer eller fjernvarme ind i din bolig – eller skal du have anlagt nyt afløb til kloak? Så kan du med fordel anvende diamantboring.

Hvornår anvendes diamantboring?

Diamantboring som metode anvendes primært når der skal bores huller i hårde overflader, eksempelvis sten, beton, cement, asfalt, granit, fliser eller mursten, som helst ikke må gå i stykker derved – for eksempel fundamentet på et hus, eller en ydermur. Det kan for eksempel være, at der skal skæres ud til et nyt vindue eller en ny dør – og ved denne lejlighed kan du med fordel benytte dig af diamantboring eller diamantskæring for det mest præcise resultat.

Diamantboring anvender det, der kaldes industri diamanter for at gøre boret ekstra skarpt og præcist. Diamanter er det hårdeste materiale, der findes, og et bor besat med industri diamanter kan dermed skære igennem de fleste typer belægning – det være sig asfalt, cement, beton, stål eller andre hårde overflader.

Når en håndværker vælger at anvende et diamant skær eller bor i forbindelse med udskæring af forskellige materialer eller boring i vægge eller gulve, fremkommer kun meget lidt støv. Samtidig er risikoen for, at der opstår revner og skrammer, og at overfladen går itu, meget mindre end ved konventionel skæring eller boring. Med et diamant bor er det nemlig muligt at udføre en boring temmelig præcist, og med meget få vibrationer, hvilket giver en minimal usikkerheds margin. Skal du for eksempel have boret ud til afløb i dit beton eller cement gulv, er risikoen for revner og skader på det hårdemateriale meget lille, hvis du benytter dig af diamantboring.

Hvor kan jeg få hjælp til diamantboring?

Det anbefales, at du får professionel hjælp fra faglærte håndværkere, når du skal have foretaget diamantboring hos M.C. Diamantskæring finder du dygtige og erfarne fagfolk, som forstår at betjene det avancerede værktøj til perfektion. Læs mere på mcds.dk

More articles