Få billigere og mere miljøvenlig varme med en Daikin varmepumpe

06 October 2020 Astrid Pedersen

editorial

Skal opvarmningen af din bolig være mere miljø og klima venlig? Så bør du overveje en varmepumpe.

Skal jeg vælge en luft til vand varmepumpe eller en luft til luft varmepumpe?

De to forskellige typer varmepumpe henvender sig hver især til husejere som opvarmer boligen med henholdsvis vand og elektricitet. Er du således i besiddelse af et gammelt olie eller gas fyr, som trænger til en udskiftning, kan du med fordel vælge en luft til vand varmepumpe.

Med en luft til vand varmepumpe i den rette størrelse kan du nemlig opvarme samme mængder brugsvand og cirkulationsvand som med et fyr. Samtidig er en luft til vand varmepumpe langt mere driftsikker end et fyr – den skal ikke konstant renses eller repareres, og der skal ikke fyldes olie eller gas på.

Du kan også regne med en højere grad af energi effektivitet, hvilket betyder at en luft til vand varmepumpe udnytter den tilførte energi langt bedre end et gammelt fyr. Dette betyder at du gør klimaet og miljøet en mægtig tjeneste – og at du kan skære en stor luns af din varmeregning.

Varmer du der imod op ved hjælp af elektriske radiatorer er det en luft til luft varmepumpe du skal bruge som erstatning. Med en luft til luft varmepumpe får du, i lighed med en luft til vand varmepumpe, højere energi effektivitet og drift sikkerhed.

Samtidig får du renere luft og dermed et bedre indeklima idet en luft til luft varmepumpe er forsynet med luft filter som renser luften for mikroorganismer og partikler. Dette eliminerer behovet for hyppig udluftning hvilket betyder endnu større besparelse på udgifterne til varme. Og så har du mulighed for at vende din luft til luft varmepumpe om sommeren så den kan bruges til nedkøling.

Du kan altid finde en effektiv Daikin varmepumpe hos Dansk Varme ApS – læs mere på danskvarme.dk

More articles