Få assistance til effektiv alkoholbehandling

09 October 2019 Astrid Pedersen
image

editorial

Det er aldrig nemt at være vidne til et misbrug. Når en af eens nærmeste udvikler et farligt misbrug af eksempelvis alkohol, går det nemlig kun én vej – og det er lige lukt i afgrunden. Et afhængigheds betinget misbrug vil nemlig sjældent – for ikke at sige aldrig – gå over af sig selv. Det vil tvært imod kun forværres, i takt med at kroppen udvikler tolerans. Tolerans vil sige, at der med tiden skal mere og mere til af et stof – i alkoholikerens tilfælde alkohol – for at opnå den ønskede effekt. Det er derfor, at du vil iagttage, at din kæreste eller ægtefælle pludselig kan ”tåle” langt mere alkohol, for eksempel i forbindelse med fester, end du selv eller jeres venner kan.

Dette betyder dog ikke, at en alkoholiker ikke tager skade af at drikke uhæmmet. De indre organer samt hjernen lider samme skade, som almindelige menneskers ditto. Og faktisk vil et massivt alkohol indtag over en længere periode medføre uoprettelige skader på såvel de fysiske som de kognitive funktioner, idet kroppen mister ressourcerne til at hele, og ikke kan følge med.

Kan man helbrede alkoholisme?

Desværre forholder det sig sådan med afhængighed, at den ikke bare er sådan at slippe af med. men afhængighed kan overkommes – og man kan slippe ud af sit misbrug. Dette kræver dog en vis portion viljestyrke. Alkoholikere, som har lagt alkohol forbruget på hylden, er stadig alkoholikere – de er blot ædru, eller tørlagte, som det også kaldes. Når misbruget når et vist stadie, skal der professionel hjælp til for at komme ud af det.

Som pårørende til en alkoholiker er det dit ansvar at sørge for, at din kæreste eller ægtefælle kommer i behandling. Dette kan du gøre med hjælp fra et misbrugscenter som for eksempel Behandlingscenter Stien, som har mange års erfaring med alkoholbehandling. Du kan læse mere på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ 

More articles