Et dækskifte kan blive nødvendigt, når man venter det og ikke venter det

22 januar 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der findes en hel del og rigtig mange tidspunkter, hvor man kan have brug for at skifte et dæk, og det kan forekomme, når man har forudset det længe, og så kan det pludselig komme helt bag på en.

Vi vil se på dækskifte i Hune, når man både er forberedt på det, og når man mindst ventede det, men du kan sagtens forestille dig og omstille eksemplet til dit eget område, så du kan forholde dig bedre til det, for noget af det her sker på farten.

Det velkendte dækskifte er jo nok, når man skifter sæson fra vinter til sommer og omvendt, hvor man skal have sæsonbaseret dæk på, hvis man ikke har helårsdæk på.

Det er det ventede tilfælde, hvor man nogle gange får det gjort på det helt rigtige tidspunkt i forhold til vejret, mens man andre gang er lidt foran eller bagud, men det plejer sjældent ikke at betyde det store.

Det dækskifte havde man ikke lige set komme

Så har man måske kørt bilen på autoværksted, fordi man skulle se på en mulig fejl ved bilen, og så opdager man, at ens dæk – det ene eller flere – er for gamle og skal udskiftes.

Det havde man ikke lige set komme, men heldigvis har man en mekaniker ved sin side i de rette omgivelser på et værksted, og man har heldigvis også de rette dæk, ellers kan de hurtig skaffes, så man kan komme videre med nye dæk.

Så er der det uheldige tidspunkt, hvor man bliver stoppet af politiet, hvor de så kan se, at ens dæk er ulovlige, fordi dækmønsteret er helt slidt ned.

Men det mest irriterende er nok, når ens dæk punkterer, mens man er ude at køre, så man er nødt til at skifte dækket på stedet i al slags vind og vejr.

Det er specielt uheldigt, hvis man ikke er så god til at skifte dæk selv.

Flere Nyheder