Er godt HiFi også i en høj pris?

14 marts 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Man siger jo, at jo højere prisen er, desto bedre er kvaliteten.

Sådan gælder det i hvert fald ved mange ting her i livet, og det gælder specielt, når man skal købe produkter til ens inventar i det private hjem.

Men nogle gange kan man også komme ud for, at varens pris er blevet presset højt op på grund af afgifter og lignende, hvilket kan blandt andet ser herhjemme i Danmark ved køb af en ny bil.

Ved andre tilfælde er der egentlig tale om, at man i lige så høj grad betaler for et brand-værdi på samme måde, som man betaler for et produkt.

Det ser man ved kendte mærkevarer, hvilket der er overordnet set er mere prestige i at eje, end hvis man købte en vare fra en relativt ukendt producent, hvis man vel at mærke går op i den slags.

Så findes der selvfølgelig forfalskninger på området, hvor især fjerne udenlandske firmaer enten direkte eller delvist forsøger at kopiere et kendte mærkevare, som de så prøver at sælge på samme marked. Dette er selvfølgelig ulovligt.

Hvis man er den snu køber, så vil man også nogle gange lægge mærke til, at hvis man har et mindre udvalg af produkter at vælge imellem, når man leder efter en specifik vare, så opdager man, at selvom der er forskel på prisen, så er det samme hovedfirma, der fremstiller hvert enkelt produkt – de har bare forskellige navne.

Ved køb af HiFi-anlæg kan man dog godt sige, at pris og kvalitet hænger sammen, men man behøver bestemt ikke går efter de aller dyreste produkter på markedet for at få en god lydoplevelse, men det kan også anbefales, at man ikke ligefrem går efter det billigste på området.

Skal du have godt HiFi-udstyr til en fornuftig pris i høj kvalitet, så er det bare med at besøge hifi-freaks.dk.

Flere Nyheder