Er flexleasing den rette løsning for min virksomhed?

11 September 2020 Camilla Skøtt

editorial

Er du selvstændig, og vil du gerne have en flot og luksuriøs bil som visitkort, kan du med fordel overveje flexleasing. Det er en favorabel løsning med mange fordele.

Flexleasing, tænker du. Hvad er det nu helt præcis? Det skal vi sige dig. Det er en løsning, hvor du – i stedet for at købe en bil og binde hele virksomhedens kapital her – lejer en bil fra et leasingselskab. Der findes forskellige leasingformer, men når det kommer til biler i særklasse, er flexleasing den model, der ofte bruges.

Med flexleasing lægger du en lav førstegangsydelse, hvorefter du leaser bilen for et månedligt gebyr i en given periode, fx 3 år. Den månedlige ydelse er ligeledes lav, og det skyldes, at du med flexleasing ikke skal betale hele bilens registreringsafgift på én gang – den fordeles nemlig over bilens levetid.

Er der ulemper ved flexleasing?

Vi har spurgt specialcars.dk, om der er noget, man skal være særligt opmærksom på, hvis man overveje at flexlease en bil – og det er der. Du skal kigge godt efter, når restværdien fastsættes i aftalen, da du med flexleasing forpligter dig til at købe bilen, når kontrakten udløber eller alternativt anvise en anden køber.

Du har sandsynligvis ikke lyst til at tabe store summer på din leasingbil, og derfor er det essentielt med en retvisende restværdi; hvis den er sat for høj, kan den ikke sælges til det aktuelle beløb, og så får du en efterregning.

Samtidig skal du overveje, om du vitterligt ønsker at købe bilen efterfølgende. En af de helt store fordele ved leasing er, at man kan skifte bil ofte, og derfor er det ikke sikkert, du har lyst til at købe en bil. Skal du anvise en anden køber, kan du med fordel vælge at lease bilen hos et selskab, der tilbyder at videreformidle bilen, så du ikke skal bekymre dig om den del.

More articles