Er en boligadvokat og en ejendomsmægler det samme?

14 October 2019 Astrid Pedersen

editorial

En ejendomsmægler kan godt have en uddannelse som boligadvokat ved siden af sit virke som mægler. Men står du som boligkøber over for en mægler, som vil sælge dig et hus eller en lejlighed, skal du ikke regne med, at han eller hun er på din side.

En ejendomsmægler er nemlig først og fremmest sælgers wing man. Ejendomsmægleren tjener nemlig sine penge ved at sælge boliger, og har derfor primært interesse i at sælge så mange boliger på så kort mulig tid – og helst til så høj en pris som muligt.

Derfor skal du ikke regne med, at ejendomsmægleren vil oplyse dig om forhold, som kan have indflydelse på din beslutning om køb af boligen. Du er selv ansvarlig for at sætte dig ind i de dokumenter, som har relevans i denne sammenhæng, for eksempel budgetter og regnskaber samt referater af general forsamlinger i ejer eller andels foreningen, statutter og servitutter for det område, i hvilket drømmehuset er beliggende, og diverse lokal planer for samme område. Her kan nemlig gemme sig information, som kan vise sig at være relevant, og som kan afsløre forhold, som kunne påvirke huset eller lejlighedens værdi – og dermed din privat økonomi – i fremtiden.

Få hjælp fra en dygtig boligadvokat

Det er slet ikke sikkert, at du har tiden til at sætte dig ind i alle disse forhold – eller det fornødne kendskab til lovgivningen til at kunne gennemskue paragrafferne. Derfor er det en god idé at have en boligadvokat ved hånden, som har mange års erfaring inden for netop dette felt. Du kan roligt skrive under på købsaftalen, hvis denne er forsynet med et advokat forbehold – dette sikrer nemlig din boligadvokat fjorten dage til at gennemlæse al dokumentation, således at han eller hun kan give dig kvalificeret rådgivning vedrørende dit boligkøb.

Du kan finde en boligadvokat på eboligadvokat.dk

More articles