Er der plads til både mænd og kvinder i et flyttefirma?

26 July 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det har aldrig været fint at diskriminere på hverken religion, tilhørsforhold, køn eller noget som helst andet, men specielt i gamle dage var det den letteste måde at rubricere noget på at proppe det i kasser, man kunne selektere mellem.

Alle fra høj til lav gjorde det, men det var specielt de veluddannede, hvide mænd, der gjorde den slags. Om man var litterær eller forsker, så så man ned på hudfarve og specielt køn.

Man skal huske på, selvom det ikke er nogen undskyldning, at sådan var tingene dengang, og mennesker er et flokdyr. Det er faktisk det sociale og det at tilpasse os omgivelser, som blandt andet kendetegner os som mennesker. Bliver vi udstødt af flokken, så dør vi.

I disse moderne tider har man virkelig fokus på, at det er forkert at forskelsbehandle på den måde, og kvindekampen er trukket op som aldrig før, hvor man for eksempel ikke tillader bare den mindste lønforskel på en mand og en kvinde, der besidder samme stilling.

Men det er jo én ting med de gode intentioner, noget andet er vores indroede fordomme, som vi stadig kan have svært ved at slippe og som er nedarvet i os.

Tror du ikke på os, så lad os sige, at du ringer op til et flyttefirma, som du gerne vil bestille nogle folk ud til at flytte for dig, og en kvinde svarer dig i den anden ende.

Du vil nok tro, det er sekretæren, men så du hører, at det er hende og en blandet flok af mænd og kvinder, der kommer ud for at arbejde med dit flyttelæs, så bliver du nok overrasket.

Der er jo fysisk forskel på mænd og kvinder; det er der nødt til at være, men kvinder kan også sagtens være flyttefolk.

I dette fag behøver man slet ikke at se skævt til kvinder, selvom mænd har domineret det længe.

More articles