Er asset management en branche for dig?

20 maj 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Nu skal du lige være med på, at vinklen, for ikke at sige synsvinklen, i denne artikel sådan set ikke er tiltænkt dig som kunde, der godt kunne tænke dig at blive klogere på, hvordan du aktivt kommer i gang med at foretage asset management via kyndige fagfolk på området.

Vi er sådan mere ud i at tale om det, hvis du selv går med tanker om, hvorvidt den branche med at blive klog på, infomere om og ikke mindst varetage asset management er noget, som du kunne overveje at gøre til din levevej?

Der er nemlig mange måder at komme ind i den her branche, og selvom det måske ikke lige var det første, som studievejlederen foreslog dig, da du første gang yppede om, at du gerne ville arbejde med penge, så hænger det nok blandt andet sammen med, at dette engelske udtryk er forholdsvist nyt i den danske finansverden.

Man kan endvidere specialisere sig i branchen, så man kan lave asset management international og så gå dybere ned og beskæftige sig med asset management denmark eller gøre det mere lokalt, så dette angelsaksiske ord bliver lidt mere jordnært, ved at håndtere asset management copenhagen.

I de lettere gamle dage, før asset management var et veletableret udtryk i Danmark, som det er nu, kunne arbejdsopgaverne i dette arbejde sagtens minde om noget, man kunne foretage i finansverden, som man kunne blive oplært og udlært i – altså en slags mesterlære.

Nu om dage er den mest anerkendte og, om man vil, “korrekte” indfaldsvinkel til at komme ind i denne branche, at man studerer og udlærer sig boglig i en handels-orienteret retning og eventuelt bygger ovenpå denne med en længere uddannelse, kurser og ophold i udlandet, så man har tjek på, hvordan asset management adskiller sig i hele verden.

Så kan du nemlig både råde i Danmark, København og udlandet.

Flere Nyheder