Epoxy resin er vejen frem til reparation af båd

30 November 2020 Sara Mortensen

editorial

Hvis du er bådejer, men aldrig har hørt om epoxy resin, så skal du læse med her. Epoxy resin er et produkt, som bruges til lapning samt udfyldning af huller, og kan hurtigt blive din bedste ven som bådejer. 

Epoxy resin er kort forklaret en slags super lim, som er enormt effektiv og kraftig. En båd får mange skrammer undervejs og kan ofte trænge til en kærlig hånd. Det kræver arbejde, tid og masser af vedligeholdelse, når man ejer en båd. Derfor er det også en fordel, at finde nogle produkter, som er effektive og nemme at bruge – ligesom epoxy resin. 

På en båd kan der være ting som træ, siddepladser, gulv, køkken og meget mere, som kan trænge til en overhaling i ny og næ. Epoxy resin kan bruges på stort set alle materialer og vil give båden et flot finish. 

Måske har du hørt om epoxy gulvene? Det er blevet meget populært i dag i mange hjem, og kan give et flot glat look på gulvet. Dette vil du også få på din båd, hvis du eksempelvis har en båd som indeholder meget træ. Så kan du give hele båden en overhaling, så den ser splinterny og lækker ud! 

Hvordan bruger du epoxy resin på din båd? 

Epoxy resin er i sig selv ikke ret kompliceret at bruge. Måden du bruger epoxy resin på, afhænger af hvilken overflade det skal bruges på. Du kan både rulle det på, støbe det eller påfører det med en pensel, alt efter materialet.

Uanset hvilken måde du påfører det på, så skal du sørge for, at din resin bliver benyttet i et miljø med en minimumstemperatur på 15 grader. Hvis du bruger det i en temperatur under 15 grader, så kan det volde dig problemer på overfladen og skabe bobler, som kan være svært at fjerne igen efterfølgende. 

Hvis du er i tvivl om hvordan du skal påfører epoxy resin på din båd, så prøv at forhør dig ad hos en forhandler eller måske bekendte nede fra sejlklubben, så du ikke gør det forkert. 

More articles