En murer bruger stadig gammeldags metoder – med fordel!

19 December 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Nogle brancher udvikler dig konstant, hvor man næsten kan tale om, at der over ti år dårligt er noget, der minder om det, man brugte dengang og til nu – det kan blandt andet være IT-branchen.

Godt nok kan der være noget overlap nogle steder, og havde man ikke teknikken for ti år siden, så ville man ikke være der, hvor man er i dag; men allerede nu kan de fleste IT-eksperter godt se, hvad fremtiden bringer, men teknikken er der bare ikke endnu.

Sådan er der nogle brancher, der hele tiden higer efter udviklingen, og den har vi også brugt for, hvis vi skal rykke os som race.

Men der er faktisk nogle områder, hvor man kan sige, at grundelementer har været de samme i flere årtier, århundreder, ja, faktisk tusindvis af år.

Der er jo en grund til, at man både i folkeskolen og mange erhvervsskoler stadig ser på, hvad de græske matematikere og filosoffer fandt frem til, for deres teknik virkede, og alt derfra har bare været tilføjelser og forbedringer af teknikken.

Nogle ting er jo konstante, og det kan være de regnemetoder, man bruger som murer, når man skal bygge et hus for eksempel, men også selve hans materialer kan være nogle af de samme, der blev opfundet for ufattelig mange år siden.

Eksempelvis den klassiske mursten: den har flere årtusinde år på sig, men da man først fandt frem til, hvordan teknikken og blandingsforholdene skulle være, så er det de samme metoder, man bruger i dag.

Det er mest materialet og effektiviteten deri, der er blevet forbedret.

Dette skal ikke bruges som eksempel for at vise, at nogle hverv er stagnerede, men tværtimod, at der ingen grund er til at ændre noget, der fungerer uden problemer.

Man skal jo ikke ændre det, der virker uden beklagelser.

Skal du bruge en god murer, så kan du tage i https://byg.agx.dk/ 

More articles