en højsang kan løse dit pladsproblem

12 februar 2022 Niels Geckler

editorial

Du kommer ikke uden om at have en seng i børneværelset. Hvis pladsen er trang kan en højseng være en løsning.

Særligt i lejligheder, men også mange huse, er kvadratmetrene en begrænset ressource, som skal udnyttes bedst muligt. Meget kan man undvære, men de færreste er vel indstillede på at lade deres børn undvære et sted at sove. Den klassiske børneseng med fire ben og en flade med en madras på optager imidlertid en stor del af gulvpladsen på børneværelset. Og netop et børneværelse er ofte ikke hjemmets aller største rum.

Derfor tænker du måske i pladsbesparende foranstaltninger, og her er højsengen et rigtigt godt bud. Højsengen er i og for sig bare en klassisk seng med noget længere ben, så den hæves et godt stykke over gulvet. Det giver plads til at man udnytter pladsen under sengen til et eller andet konstruktiv. Kubikmetrene oppe under loftet bruger du alligevel ikke til så meget, så det vil sjældent betyde noget, at have sengen til at fylde i højden.

højseng

Mange forskellige slags højsenge at vælge imellem

Der findes højsenge med indbyggede skabe under eller med et skrivebord eller en sofalignende indretning der, hvor man på en køjeseng finder den nederste køje. Man kan også blot inddrage området i den samlede gulvplads i værelset for at få lidt luft, eller måske indrette et ligge hyggeligt lejeområde, der kan gøres helt huleagtigt neden under sengen.

Ikke nok med at der kan være en masse praktiske ting ved at indrette sig med en højseng. Det kan også være en ekstra sjov detalje i børneværelsets indretning. Der findes højsenge, der er udformet som en borg og man kan få modeller, hvor man bruge en klatrevæg til at kravle op i sengen i stedet for en kedelig stige eller lille trappe. Og hav med at sætte en lille rutsjebane op, så man kan rutsje ned fra sengen om morgenen ?

Flere Nyheder